BOLU / MERKEZ - Mevlâna Ortaokulu

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında mart ayında Mevlana Celaleddin Rumi ile bilgiler toplandı. Mesnevi’den hikayeler seçilip sınıfta okundu. Öğrencilerin hazırladıkları etkinliklerden pano oluşturmaları sağlanıp sınıf ortamında sergilendi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma gününün 109. yılı dolayısıyla okulumuzda düzenlediğimiz programla zaferi kutladık ve şehitlerimizi rahmetle andık. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Şubat ayında deyimler ve atasözleri ile ilgili hikayeler yazmış, deyimleri ve atasözlerini resimleyip drama çalışmalarıyla anlatmışlardır. Bu çalışmalar öğrencilerde dilimizin zenginliği konusunda farkındalıklar yaratmıştır.

Ock

Öğrencilerimiz Hayrullah Mustafa Karlı ve Enes Oğuzhan Özdemir okul sporları yıldızlar tenis il birinciliği müsabakalarında tüm rakiplerini yenerek şampiyon olmuşlardır. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ara

Okuyan Okullar Projesi kapsamında Mevlana Ortaokulu öğrencileri “Charlie’nin Çikolata Fabrikası” isimli kitabı okuyup, başarılı sunumlarıyla değerlendirdiler. Emeği geçen Proje koordinatör öğretmenimiz Ayla Ceren’e teşekkür ediyoruz.

Ara

Tarihi olayları fark ve idrak etme, farklı coğrafyaların tanınması ve tarihte yaşanan olaylar hakkında öğrencilerimizin bilinçlenmesi için düzenlenen Gönül Coğrafyamız Kardeş Şehirler Okuma Projesi kapsamında düzenlenen ''Semerkant, Buhara, Taşkent, Tebriz'' temalı programda okulumuz öğrencileri görev almıştır. Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müdürümüz Dr. Cemil Sarıcı, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katılmıştır.

Ara

Okulumuzda deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilerimize sinema etkinliği düzenlenmiştir. Öğrencilerimizi tebrik eder emeği geçen öğretmenlerimize de teşekkür ederiz. Etkinlikler için sponsor olan velimize gönülden teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Gününü okulumuzda coşku ile kutladık. Bu güzel günün programının hazırlanmasında emeği geçen başta Ayla CEREN öğretmenimiz olmak üzere öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederiz.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıldönümünde Atamızı minnet, saygı ve özlemle andık.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını okulumuzda büyük bir coşku ile kutladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla okulumuzda öğrencilerimizin resimlerinden oluşan resim sergisi düzenlenmiştir. Emeği geçen öğrencilerimize ve Çiğdem Yılmaz öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

13/10/2023 tarihinde yapılan deneme ssınavında 6. sınıflar arası Bolu 1. si olan öğrencimiz Erdem KÖKKAYA başarı belgesi ve hediye çekini aldı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla kutladık. Başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla andık. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Hz. Mevlâna'nın vuslata erişinin 746. yıldönümü münasebetiyle okulumuzda Mevlana Konulu en güzel pano yarışması düzenlendi.

Mrt

Bundan 102 yıl önce Canakkkale´de insanlik tarihinin en kanli savaşında bu aziz vatanın müdafaası için canlarını feda eden şehitlerimizi anmak amacıyla Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mediha Kara Müzik Öğretmenimiz Buket Sevimsoy Türkçe Öğretmeni Sinem Karacaoglu Teknolojisi Tasarım Öğretmeni Erhan Turgut´un yönetiminde AİBÜ Müzik Bölümü Öğrencilerinin desteğiyle öğrencilerimizin sunumuyla gerçekleşen programımiz büyük bir begeni ile izlendi. İki oturumda gerçekleşen programda öğrencilerimizin okuduğu şiirler, sunumlar ve okul koromuzdan şarkılar ile program sona erdi.

Mevlana İlk ve Ortaokulu olarak programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anariz.